Over Mevotex

Mevotex is een Twents familiebedrijf dat in 1951 is opgericht door de familie Melching. In de jaren daarna heeft men grote kennis opgebouwd met betrekking tot het bedrukken of markeren van producten.

Mevotex Enschede biedt oplossingen voor coderen en bedrukken op metaal, kunststof en hout door lasers, tampondruk en markeerprinters. Productidentificatie en afbeeldingen maken wij  daarmee op elk materiaal mogelijk. Dit kan met volautomatische installaties maar ook met stand alone machines.
Onze machines worden o.a. toegepast in de medische en automotive industrie. Gerenommeerde merken schrijven zelfs hun toeleveranciers voor om met Teca-Print machines te werken. 
Diverse toepassingen zijn mogelijk. Beroemde speelgoedpoppetjes krijgen bijvoorbeeld een gezicht door onze volautomatische installaties bestaande uit Teca-Print tampondrukmodules voorzien van o.a. sensoren, visionsystemen en robots.
 
Onze toepassingen zijn voor diverse materialen geschikt:
- tampondruk in alle kleuren op kunststof e.d.
- etsen op metaal
- lasermarkeren (direct aangestuurd vanaf de computer en zonder voorbehandeling) op metaal
- lasermarkeren (direct aangestuurd vanaf de computer en zonder voorbehandeling) op kunststof
- graveren op metaal
- digitaaldruk (volautomatisch) op plastic flesjes, cosmeticapotjes etc.

Wij werken al meer dan veertig jaar samen met Teca-Print uit Zwitserland en Schilling Marking Systems uit Duitsland. Deze fabrieken hebben hun sporen ruim verdiend in de tampondruk en ets- en markeertechniek. De zwitserse precisie en de duitse “Gründlichkeit” staan voor kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid. Sinds 2020 vertegenwoordigen wij ook Nanovis uit Zwitserland. Nanovis is producent en leverancier van bijzonder milieuvriendelijke reinigingsapparatuur.

Teca-Print AG is onderdeel van het franse Dubuit concern alwaar een enorme technische voorsprong op de digitale druk is gerealiseerd.

Wij zijn er trots op deze gerenommeerde bedrijven in Nederland en België te mogen vertegenwoordigen.

Share our website